Nyheter

Inspektör Reine Berglund sprider fake news om legalisering i Colorado!

Normalt kommenterar vi inte pågående utredningar men eftersom den misstänkte inspektör Reine Berglund, vid polisen i Huddinge fortsätter att propagera för SNPF gör vi nu ett uttalande.

I ett uppföljande inlägg svartmålar inspektören kritikerna som ”TROLL” i en lång utläggning med HELA två exempel på kommentarer, självklart från någon av alla som uppmanats att kommentera polisen på annat håll. Hur han nu vet det..!?

Det här är typisk retorik från SNPF, kritiken är inte värd att lyssna på eftersom den är arg eller organiserad i sociala medier. Viktigt att påpeka är hur det första inlägget från polisen översvämmades med hundratals kritiska inlägg, detta efter redan ha varit publicerat i hela tre dagar.
Med tanke på den mängden är det verkligen så konstigt att några förbittrade och ogenomtänkta kommentarer fälls då?

Berglund envisas med att förneka hur det blir politiskt när han gång på gång nämner denna intressegrupp på polisens Facebook-sida. Han diskuterar även på ett allt annat än neutralt sätt och låter spydiga kommentarer från hejarklacken vara kvar.

Knark skadar hjärnan bevis
Knarka bort hjärnan
Cannabis psykos första gången
Bonusbild! 🙂

I ett svar så kan vi ser hur inspektör Berglund läser innantill från en av narkotikapolisernas powerpoints:

Reine Berglund Polisen Huddinge

Tänk på att det här är en representant för en myndighet som tvärsäkert uttalar sig om lagar i ett annan del av världen. För den som hellre formar sin åsikt baserat på seriös information finns det en bra rapport från myndigheterna i Colorado, som kom ut i slutet på 2018 .

Data Highlights:

The quantity of cases filed for serious marijuana-related crimes has remained consistent with pre-legalization levels, however organized crime cases have generally increased since 2008.

Narkotikabrott av allvarligare brottsgrad verkar inte ha ökat sedan legalisering. Utredningar av organiserad brottslighet har dock ökat. Wow! Det låter ju som att legalisering fungerar exakt som det är tänkt!?

En sak som är viktigt att påpeka när det gäller svarta marknaden i Colorado är att lagarna var mycket slappa från början, vilket främjade olicenserade odlare. Sedan är det så att en stor del av det illegalt odlade gräset går till andra delstater där det säljs med goda marginaler. Det är alltså inte så enkelt att det är legaliseringens fel. Är det inte kriminaliseringen i andra delstater som är problemet?

Filings for juveniles under 18 remain at the same level as pre-legalization.

Jaha se där! Verkar inte som att fler minderåriga hamnar i trubbel med rättvisan..

The percent of drivers in fatal crashes who tested positive for Delta-9 THC at the 5ng/mL level decreased from 11.6% in 2016 to 7.5% in 2017.
The number of fatalities where a driver tested positive for any cannabinoid (Delta 9 or any other metabolite) increased from 55 (11% of all fatalities) in 2013 to 139 (21% of all fatalities) in 2017.

Det här går att tolka som att dödliga olyckor där hög halt THC registrerades minskade, i ett samhälle som legaliserat cannabis! Men med låga mängder, dvs en person kan ha rökt dagar innan så ökade antalet registrerade förare, inblandade i krascher med dödlig utgång. Men frågan är om THC ens är en bidragande orsak då? En sak är säker provtagningar för kontroll av THC har ökat kraftigt sedan legaliseringen!
Faktum är att det går INTE att med säkerhet säga att en mindre ökning av trafikolyckor i Colorado beror på legaliseringen, det är fortfarande inte vetenskapligt fastlagt.

För den som önskar bilda sig en mer nyanserad uppfattning rekommenderas: Traffic deaths rose, then fell, after three states legalized marijuana.

Han antyder även att antalet hemlösa ökat pga legalisering! Verkligen!? Reine försöker sig här på att helt förneka den EKONOMISKA BOOM som cannabis inneburit för Colorado, i en nation som plågats av ekonomisk kris i många år.

Det är uppenbart att Berglund går de politiska polisernas ärenden! Han bryr sig inte ens om att vara diskret utan spottar ur sig felaktigheter och propaganda, efter att ha besökt narkotikapolisernas konferens. I förlängningen riskerar han på det här sättet allmänhetens förtroende för polismyndigheten.

Metapolisens utredning: Opassande reklam för SNPF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.